Бейсембаева Айдана Канатовна
оқытушы (ассистент)
Білімі
Жоғары • 2014 - 2018 Қазақ агротехникалық университеті. С.Сейфуллина, Технология факультеті, «Азық-түлік және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу технологиясы» кафедрасы, 5В072700 – тамақ өнімдерінің технологиясы мамандығы, бакалавриат – техника және технология. • 2017 жылғы 1 ақпан – 31 мамыр (академиялық ұтқырлық) Якут мемлекеттік ауылшаруашылық академиясының Федералдық мемлекеттік бюджеттік жоғары оқу орны (Ресей, Якутск қ.) Аспирантура • 2018 - 2020 Қазақ агротехникалық университеті. Сейфуллина С., Инженерлік факультеті, «Азық-түлік және қайта өңдеу мал шаруашылығы технологиясы» кафедрасы, 6М072700 – тамақ өнімдерінің технологиясы мамандығы, дәрежесі – техника ғылымдарының магистрі, бағыты – ғылыми-педагогикалық.
Жұмыс тәжірибесі
• 2018 жылғы 1 мамыр – 2018 жылғы 1 қыркүйек – «Food planet» ЖШС технолог көмекшісі (Нұр-Сұлтан қ.) • 2018 жылғы 1 қыркүйек – 2018 жылғы 29 желтоқсан - «Фуд планета» ЖШС технолог (Нұр-Сұлтан қ.) • 1 қыркүйек, 2020 ж – 2022 жылғы 10 тамыз – Қазтұтынуодағы Жоғары сауда-экономикалық колледжі, Нұр-Сұлтан қаласы, «Қоғамдық тамақтандыру» мамандығы бойынша оқытушы. • 2021 жылғы 13 қыркүйек – 2022 жылғы 10 тамыз – Нұр-Сұлтан қаласындағы Қазтұтынуодағы Жоғары сауда-экономикалық колледжінің Жастар ісі жөніндегі комитетінің төрағасы. 1 қазан 2022 ж. – НАО Торайғыров университеті, биотехнология кафедрасы, доцент.
Оқытатын пәндері
Азық - түлік өнімдерінің технологиясына кіріспе және ғылыми зерттеулер негіздері, Введение в технологию продовольственных продуктов и основы научных исследований, Азық-түлік өнімдері технологиясының теориялық негіздері, Теоретические основы технологий пищевых продуктов, Кондитерлік өнімдері технологиясы, Санитария и гигиена в пищевом производстве, Тағам өндірісіндегі санитария және гигиенасы, Сусын дайындау технологиясы, Технология приготовления напитков, Тағам өнімдерінің технологиясына кіріспе және ғылыми зерттеулер негіздері, Проектирование предприятий общественного питания и специального назначения, Қоғамдық және арнайы тамақтану өнеркәсібіндегі кәсіпорындарды жобалау, Организация производства и сервис на предприятиях общественного питания, Организация производства и сервис на предприятиях общественного питания, Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру және қызмет көрсету, Технология колбасных, соленых изделий и полуфабрикатов, Шұжық, тұзды тағамдар және жартылай фабрикаттар технологиясы, Технология колбасных, соленых изделий и полуфабрикатов, Технология хлеба и хлебобулочных изделий, Физиология питания
Ғылыми басылымдары
• Ауыл шаруашылығы жануарларының қалдық сүйек шикізатынан май және азықтық ұн өндіру әдісі және оны жүзеге асыру желісі, Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінің «Ұлттық зияткерлік меншік институты» РМК, «Мемлекеттік Қазақстан Республикасының пайдалы модельдер тізілімдері», патент № 4850. – 10.04.2020 • Су текті сүйек шикізатын майсыздандыруға жүйелі талдау, XXIV Халықаралық ғылыми-зерттеу конкурсының мақалалар жинағы «Үздік ғылыми мақала». – Пенза: ICNS «Ғылым және ағарту». – 2019.- 202 б. ШАРУАШЫЛЫҚ ЖАНУАРЛАРЫНЫҢ, ҚҰСТАР ЖӘНЕ БАЛЫҚТАРДЫҢ ҚАЛДЫҚ СҮЙЕК ШІКІЗАТЫНАН СҮЙЕК АЗЫМЫН ӨНДІРУ ЖЕГІЗІ Маратбеков Әл-Фараби Русланұлы; Ысқақов Руслан Маратбекұлы; Смаилова Айдана Қанатқызы 5793/06.08.2021 2021 ж. ЖІДЕК ҚОСЫЛҒАН СҰТ ҚЫШҚЫЛДЫ БІР КЕН РЕЦЕПТ ҚҰРАСТЫРУ ЖҮСІПБАЕВА Д.А. , БАСЕМБАЕВА А.Қ., АЛИНА М.Г. XXIII Сәтбаев оқулары - XXIII Сәтбаев оқулары 9 том (Жас ғалымдар) - 2023. 153-156 б. 2023 ж. ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ӨСІМДІК СЕРВЕРВАЦИЯСЫНЫҢ ДАМЫТУЫ ЖҮСІПБАЕВА Д.А., БАСЕМБАЕВА А.Қ., ИБРАЕВ Н.Е., ЖОЛДАСПЕКОВА А.Д XXIII Сәтбаев оқулары - XXIII Сәтбаев оқулары 9 том (Жас ғалымдар) 9-том-1220.23. 23-бет.
Марапаттаулар, грамоталар, сертификаттар
• Техникалық және кәсіптік білім берудің білім беру бағдарламаларын жүзеге асыру үшін «Қызмет көрсетуді ұйымдастыру» мамандығы бойынша арнайы пәндер оқытушыларын даярлау бағдарламасы бойынша «Оқиғалар сервисінің менеджері» біліктілігі, «Аспаздар клубы» РОО Гастрономия жетекшілері, 02/1/ 2021, 72 сағат • «Incom Astana» тұрғын үй-құрылыс кооперативтері «Hotel/Hotel-2» филиалдары, техникалық құрал-жабдықтар мен кәсіптік білім берудің білім «Окина сервис менеджер» біліктілігі мен «Қызмет көрсетуді ұйымдастыру» мамандығы бойынша төсбелгісін алады. («Radisson» және «Park Inn»), 10.04.2021.72 сағат • техникалық және кәсіптік білім берудің білім беру бағдарламаларын іске асыру үшін «Қызмет көрсетуді ұйымдастыру» мамандығы бойынша арнайы пәндер оқытушыларын даярлау бағдарламасы бойынша «Оқиғалар сервисінің менеджері» біліктілігі бойынша оқыту. «Royal Comfort Astana» ЖШС. 20.11.2022.72 сағат • 11 қыркүйек 2021 ж. – «Педагогтердің IT -құзыреттіліктерін дамытып, жетілдіріп отыр». 36 сағ • 2021 жылдың 11 ақпаны – «ДелаРук» Республикалық жобасының «Дәм идеялары. Хош иісті нанның негіздері мен рецептері» шеберлік сыныбы. Нұр-Сұлтан қаласының білім беруді жаңғыру орталығы. Қызмет көрсету және туризм колледжі. 8 сағ • 7 июня 2021 г - Курсы по переподготовки менеджера гостинечного и ресторанного бизнеса. Центр профессионального обучения "Лидер НС".120 ч • 15 октября 2021г - прохождение обучение на тренинге "Коммуникация и управление эмоциями. Выход из манипуляций. Алгоритм поведения с токсичными людьми" в рамках работы ІІ международного гастрономического фестифаля "ASTAUFEST-2021". ГККП "Колледж общественного питания и сервиса" акимата г Нур-Султан. Центр компетенции. 8ч • 2021 жылғы 16 қараша – Семинар. «Сыныптан мың ис -шараларды дайындау және откізу технологиясы». Нұр-Сұлтан қаласының білім беруді жаңғыру орталығы. Нұр-Сұлтан қаласы әкімдігінің «Гуманитарлық колледжі» мемлекеттік қазыналық кәсіпорны. 8 сағ • 2022 жылғы 16 мамыр - 3 маусым – «Техникалық және кәсіптік, орта білімнен кейінгі білім беру жүйесінің педагогы: еңбек функцияларын жетілдіру» Қазақстан Республикасы педагог қызметкерлерінің біліктілігін арттырудың білім беру бағдарламасы бойынша курс. ҚР БҒМ "ТАЛАП" коммерциялық емес акционер қоғамы.72 сағ • 2022 жылғы 30 мамыр – 1 маусым – «УАҚЫТТЫ ӨЗГЕРУ» жобасы аясында «Уақытты басқару» тақырыбында «Жастардың кәсіби және жеке дағдыларын дамыту мектебі» семинар-тренингі. ҚМУ Астана жастары Нұр-Сұлтан қаласы әкімдігінің. Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің менеджерлерін қайта даярлау курстары 07.06.2021 120с «NS Leader» кәсіби оқу орталығы Нұр-Сұлтан тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары Биотехнологиядағы заманауи әдістер 21.11.2022-18.12.2022 72 сағат ҚР ҒжжБМ Торайғыров университеті Павлодар қ.
Кабинет нөмірі, корпус
А1-109
Жұмыс телефоні
12-94
E-mail
27041996sak@gmail.com