Т.А.Ә.: Исаева Кұралай Сметканқызы

Лауазымы: кафедра меңгерушісі

Ғылыми, академиялық дәрежесі: Техника ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: Доцент ПМУ

Білімі: жоғары, 1994 ж. Семей ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық институтын (СЕжСӨТИ) «Ет және ет өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша (инженер-технолог)

Оқытатын пәндері: Азық-түлік өнімдер мен шикізаттарды бақылау және бағалау, Сүтқышқылды өнімдер және сүт-ақуызды концентраттар технологиясы, Қоғамдық тағам өнеркәсібіндегі құрал-жабдықтар, Жануарлар шикізатынан өндірілген тағамдар биотехнологиясы, Май өндіру тәсілдері мен технологиясы, Тағам өнеркәсібіндегі өндірісті ұйымдастыру және сервис, Ғылыми зерттеулер негіздері және зертханалық жұмыс әдістері, Екінші реттік сүт шикізатын өңдеу технологиясы, Арнайы тағамдарды өндіру

Жұмыс өтілі: 20 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 33

1 Емдік-сауықтыру тағамдары үшін құс етінен дайындалған дүмбіл-тефтели технологиясын жетілдіру / Совершенствование технологии полуфабрикатов-тефтелей из мяса птицы для лечебно-профилактических продуктов Вестник СГУ им.Шакарима, №3, г. Семей, 2013 г., С. 83-85

2 Малды сою және оны алғашқы өңдеуге қойлатын жалпы талаптар / Требования к убою и первичной переработке скота, Материалы МНПК «Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе», г. Павлодар, 2014 г., часть 2, С.34 – 37

3 Определение дисперсности продуктов детского питания гистологическим методом, Материалы МНПК «Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе», г. Павлодар, 2014 г., часть 2, С.114 – 121

4 Devеlopment of functional meat product using secondary raw materials, Материалы МНПК «Food science, engineering and technologies 2014», Болгария, г. Пловдив, 24-25 октября 2014 г

5 Formulation and development of production technology of meat products-therapeutic cutlets, Biology and Medicine, USA, Volume 7, Issue 1, Article ID: BM-062-15, 2015

6. «DEVELOPMENT OF MEAT AND VEGETABLE PATE WITH FUNCTIONAL PROPERTIES», International Journal of Pharma and Bio Sciences, Int J Pharm Bio Sci 2015 Oct; 6(4): (B) 577 – 582, ISSN 0975-6299

Ғылыми зерттеу саласы: жаңа ет шикiзаттан функционалдық тағайындау азық-түлiк өнiмдерiнің түрлi өндiрiс технологияларын жасау

Кәсіби жетістіктері: Халықаралық жоба TEMPUS жетекшiсі. 2005 ж. кандидаттық диссертация қорғады

 

Т.А.Ә.: Қажыбаева Ғалия Төлеуқызы

Лауазымы: Профессор

Ғылыми, академиялық дәрежесі: Техника ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: ЖАК «доценті» ПМУ профессоры

Білімі: жоғары, 1987ж. МТИММП «Ет және ет өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша инженер-технолог, диплом НВ № 370108 от 26.06.1987 г.

Оқытатын пәндері: Основы технологии продовольственных продуктов; Азық-түлік өнімдерінің технология негіздері; Товароведение продовольственных продуктов; Физико-химические и биохимические основы производства мяса и мясных продуктов; Физико-химические и биохимические основы производства продовольственных продуктов; Азық-түлік өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері; Инновационная деятельность в производстве продовольственных продуктов

Жұмыс өтілі: 28 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі:

1. Основы физиологии, гигиены и санитарии питания/ Учебное пособие для высших технических заведений – «Издательский центр СГУ имени Шакарима», 2013.-353 с. Рекомендовано РУМС МОН РК при АТУ от 26.04.2013.

2. Применение электромеханических воздействий при посоле в производстве деликатесных мясопродуктов из баранины/ Научный журнал ISSN 1512-0538. Business-Engineering, Грузия (4) 2012. С. 180-181.

3. Қой етінің тамақтық кұндылығын арттырудың жаңа технологиясын жетілдіру жолдары/ Научный журнал МО и науки ПОИСК ISSN 1560-1730 г. Алматы №4(1)/2012.-С.26-31.

4. Разработка функциональных мясных продуктов, обогащенных пищевыми волокнами и минеральными веществами/ Международная научно-практическая конференция, Сборник научных исследований «Влияние научных исследований» г. Быдгощ (Польша), 28-30.04.2013 г., С. 52-56.

5. Formulation and development of production technology of meat products-therapeutic cutlets./ Biology and Medicine. Short Communication. Volume 7, Issue 1, Article ID: BM-062-15, 2015. Indexed by Scopus (Ejsevier)

6. «DEVELOPMENT OF MEAT AND VEGETABLE PATE WITH FUNCTIONAL PROPERTIES», International Journal of Pharma and Bio Sciences, Int J Pharm Bio Sci 2015 Oct; 6(4): (B) 577 – 582, ISSN 0975-6299

Ғылыми зерттеу саласы: Ғылыми зерттеу және өндiрiстi технологияның төңiрегiдегiн әзiрлеу ет және функционалдық тағайындау балық өнiмдері

Кәсіби жетістіктері: АТУ (қ. Алматы) « ет өндірісіндегі инновациялық технология «Халал»» 30.03.3012 г.;
Шәкәрім атындағы СМУ «Исследования химического состава пищевых продуктов нового поколения» 31.10.2012 г.

 

Т.А.Ә.: Адамжанова Жанна Арынтайқызы

Лауазымы: профессор

Ғылыми, академиялық дәрежесі: Биология ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: ЖАК «доценті»

Білімі: 1 жоғары, Павлодар педагогикалық институты, биология мамандығы ( 1983г. - 1988г )
2 С. Торайғыров атындағы ПМУ докторантурасы, биология мамандығы: (2004г.-2007г.)

Оқытатын пәндері: Объекты биотехнологии, Основы биотехнологии, Современные методы в биотехнологии, Биотехнология микроорганизмов, Экологическая биотехнология

Жұмыс өтілі: 32 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 50, среди них:

1. «Новое местонахождение настоящего домового гриба в Казахстане». Материалы международной научной конференции, посвященной 80-летию Института ботаники и фитоинтродукции. Алматы, 2013.

2. «Вопросы преподавния биотехнологии микроорганизмов в вузе». Материалы международной научно-практической конференции: «Современная микробиология в биотехнологии, науке и образования», посвященной 75-летию Клары Ахмедьевны Тулемисовой, Астана, 2013.

3. Proceedings of the 3rd European Conference on Agriculture. «East West» Association for Advanced Studies and Higher Education GmbH. Vienna. 2014. P. 112-117.

4. «Культивирование и использование традесканции для оценки мутагенного и токсического действия факторов окружающей среды в промышленной зоне Павлодарской области». Материалы Международной научно-практической конференции «Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе» секция 3 - Интеграция науки и производства биотехнологии и переработке сельскохозяйственной продукции. Павлодар: ПГУ, 2014.

5. «Патогенные микроорганизмы древесных растений Павлодарской области и биотехнологические методы борьбы с ними». Материалы международной научной конференции молодых ученых, магистрантов, студентов и школьников. « ХV Сатпаевские чтения» Павлодар, 2015

Ғылыми зерттеу саласы: Микология, микробиология, микроорганизмдер биотехнологиясы

Кәсіби жетістіктері: Ғылыми жобаларда қатысу: «ҚРлар БҒМдар бағдарлама бойымен вируссыз картобын микроклонал көбеюi «университеттiк ғылымды Мақсатты даму, бағытталған инновациялық нәтижеге»

 

Т.А.Ә.: Темербаева Марина Викторқызы

Лауазымы: С.Торайғыров атындағы ПМУ профессоры

Ғылыми, академиялық дәрежесі: Техника ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: ЖАК «доценті»

Білімі: жоғары, 2002 жылы «Қоғамдық тамақтанудың технологиясы және организациясы», мамандығы бойынша Шәкәрім ат. Семей мемелекеттік университетін үздік дипломмен бітірген және инженер-технолог біліктілігі берілді. 2006-2009ж. - Аспирантураның күндізгі оқу түрінде Инновациялық Евразия Университетінде (ИнЕУ), «Қолданбалы биотехнология» кафедрасының оқытушысы. 2009ж. - 05.18.04ж. – «Ет, сүт, балық өнімдері технологиясы және тоңазыту өндірістері» мамандығы бойынша кандидаттық диссертацияның қорғады. 2011 ж. ҚР БҒМ ККСОН доценті атағы берілді (Associate Professor). 2013 ж. Инновациялық Еуразия Университетінде (ИнЕУ) «Биология және экология» кафедрасының меңгерушісі. 2014 ж. бастап С.Торайғыров атындағы ПМУ «Биотехнология» кафедрасының профессоры

Оқытатын пәндері: Риски и безопасность продовольственного сырья и пищевых продуктов, Организация и планирование научных исследований, Инновационная деятельность в производстве продовольственных продуктов, Клеточные и молекулярные аспекты биоинженерии, Экобиотехнология, Производство пищевых продуктов специального назначения, для специальностей магистратуры и бакалавриата «Биотехнология» и «Технология продовольственных продуктов».

Жұмыс өтілі: 23 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі:

1. Санитария и гигиена пищевых производств. Учебное пособие. – Алматы: ЭРМО, 2016– 312с. ISBN 9965-872-63-5

2. Безопасность пищевых продуктов. Учебное пособие. - Алматы: ЭРМО, 2017– 303с. ISBN 9965-872-88-0

3. Темербаева М.В. – Биотехнология в пищевой промышленности. Учебное пособие. – Павлодар: Кереку, 2016– 371с. ISBN 978-601-238-640-0

4. Биотехнологические аспекты производства плавленых сырных продуктов. Монография. - Palmarium Academic Pablishing Saarbrücken, Deutschland, Германия, 2016. – 192 с. ISBN 978-3-659-72242-2

5. Теоретические и практические аспекты создания комбинированных пищевых продуктов специального назначения. Монография. - Павлодар, 2017. – 141с. ISBN 978—601-238-717

6. Developing Domestic Food Additive. // Indian Journal of Science and Technology, Vol 9(27), DOI: 10.17485/ijst/2016/v9i27/97656, July 2016. –Р.1–9. Indexed by Scopus

7. Study of Chemical and Mineral Composition of New Sour Milk Bio-product with Sapropel Powder. // Annual Research & Review in Biology, Article no.ARRB.36937 ISSN: 2347-565X, NLM ID: 101632869, 18(4): 2017. –Р.1–5. Indexed by Scopus

8. Technology of Sour Milk Product For Elderly Nutrition. // Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, ISSN: 0975-8585, 2018, RJPBCS 9 (1). P. 291. Indexed by Web of Science (Thomson Reuters)

9. Development of Yoghurt from Combination of Goat and Cow Milk. // Annual Research & Review in Biology, 23 (6),2018; Article no.ARRB.38800 ISSN: 2347-565X, NLM ID: 101632869. P. 1-7. Indexed by Web of Science (Thomson Reuters)

10. Nutritive Value Of Curd Product Enriched With Wheat Germ. // Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences. ISSN: 0975-8585. 2018 RJPBCS 9 (3) P. 1003-1008. Indexed by Web of Science (Thomson Reuters)

Ғылыми зерттеу саласы: функционалдық қорек үшiн жаңа қиыстырылған азық-түлiк өнiмдерiнiң биотехнологиясының әзiрлеуi

Кәсіби жетістіктері:

2005 - Участие в международном научном семинаре «Теоретические и практические аспекты пищевой биотехнологии». Россия, г. Омск

2006- Участие в международных научных семинарах: Современные образовательные технологии и кредитная система обучения», «Охрана интеллектуальной собсвенности в Республике Казахстан», «Психология и культура делового общения»., г.Павлодар

2006 – Курсы казахского языка. Сертификат №96 от 21.05.06г

2007 – Система менеджмента безопасности продуктов питания на основе НАССР. От 24.05.07г

2008 –«Интерактивные технологии в образовании и основы создания электронного учебника». От 22.05.07г.

2010- «Правовая грамотность: трудовое право, гражданское право, семейное право, налоговое законодательство». № 3361 от 09.10.10г

2011г – Современные педагогические технологии и оценка качества знаний. № 3626 от 14.01. 11г « Использование интерактивного оборудования в учебном процессе как фактор повышения профессиональной компетентности». № 000291 от 18.02.11г

2012 – « Использование слайд -лекций в учебном процессе». № 002060 от 14.01.12г

2012 – «English course» 92 часа. г. Павлодар

2012 - Участие в международном научном семинаре «Разработка программ высшего образования в Эстонском Университете Естественных Наук» г. Тарту, Эстония

2013 - «English for Academics. Cambridge University». 15.05.13г

2013-2014 г – Координатор Международного проекта TEMPUS –EPASAT «Охрана окружающей среды путем разработки и применения устойчивых сельскохозяйственных технологий» (Environment protection through development and application of sustainable Agriculture Technologies) от Инновационного Евразийского Университета.

2014 – получение гранта международную стажировку в Израиле в Центре Международного Сотрудничества в области развития сельского хозяйства Министерства Сельского Хозяйства - СINADCO (MASHAV) «Инновационные технологии в растениеводстве и сохранении продукции».

2014 – «Функциональный вектор современного образования: компетентностный подхол». № 004642 от 03.01.14г; «Педагогика понимания в современном образовании» № 006243; «Зеленая экономика –путь развития республики» № 005120; «Современное аналитическое лабораторное оборудование» №173 от 05.02.14г

2014 - 2015 -Участие в международном научном семинаре «Разработка и внедрение магистерских программ по пищевой безопасности, производству и маркетингу традиционных пищевых продуктов в России и Казахстане по программе TEMPUS».

2015 - «National economic development models: yesterday, today, tomorrow». 17.10.15г г. Тбилиси, Грузия

2016 – «Развитие профессиональных качеств, социально-психоогических компетенций и личностного роста» от 19.01.16г

2016 - «Современное состояние, перспективы развития молочного животноводства и переработки сельскохозяйственной продукции». От 08.04.16. Россия, г. Омск.

2017г - Международные курсы «Инновационные пути решения проблем агропромышленного комплекса», № 003078 от 05.05.17г

2018 - National economic development models: yesterday, today, tomorrow». 12.10.18г г.Тбилиси, Грузия

2018 - Международный круглый стол «Перспективы и задачи дигитализации профессионального 2018- международный научно-практический семинар «Актуальные вопросы прикладной биотехнологии». От 02.11.18. Россия, г. Москва.

2018 - Международный круглый стол «Перспективы и задачи дигитализации профессионального образования». От 08.11.18. Россия, г. Москва.

 

Т.А.Ә.: Омарова Карина Маратқызы

Лауазымы: қауымдастырылған профессор (доцент)

Ғылыми, академиялық дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: ПМУ доценті

Білімі: 1 жоғары, 2002 ж. «Ет және ет өнімдері технологиясы» мамандығы бойынша Шәкәрім ат. Семей мемелекеттік университеті инженер технолог,
2 2003 ж. аталған университеттің «Азық-түлік өнімдері технологиясы» мамандығы бойынша магистрлік диссертацияны қорғап, «Техника және технология магистрі»
3 2007 ж. ИНЕУ 05.18.04 – «Ет, сүт, балық өнімдерінің технологиясы мен суытқыш өндірістер» мамандығы бойынша «Биоферментті кешенді пайдаланумен ет бұйымдарын өндіру технологияларын жетілдіру» тақырыбына техн.ғыл.канд. ғылыми дәрежесін берумен кандидаттық диссертация қорғады

Оқытатын пәндері: Азық-түлік тауарларын тану, Өсімдік шикізатынан өндірілген тағамдар биотехнологиясы, Кәсіби-бағытталған шетел тілі, Биотехнология пищевых продуктов из сырья растительного происхождения, Проектирование предприятий пищевых биотехнологических производств, Патентоведение, Пищевая химия

Жұмыс өтілі: 19 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 40:

1 Клональное микроразмножение и оздоровление генотипа лилий Материалы международной научно-практической конференции "Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе", том 2, 2014. - С. 122-125

2 Применение лизоцимного микробиологического метода оценки состояния водного биоценоза Павлодарской области Материалы международной научно-практической конференции "Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе", том 2, 2014. - С. 41-45

3 Технологии получения альтернативных источников природного белка Материалы международной научной конференции молодых ученых, магистрантов, студентов и школьников "ХIII Сатпаевские чтения", том XVIII (Жас ғалымдар), апрель 2013. - С. 9-10

Ғылыми зерттеу саласы: Тағам биотехнологиясы

Кәсіби жетістіктері: Қазақстан Республикасының инновациялық патентін қоса жарияланды. «Қазақстан Республикасы ғылымының дамуына үлес қосқан жас ғалымдар және мамандарға арналған» мемлекеттік ғылыми стипендия иегері (2006-2008 жж)

 

Т.А.Ә.: Аникина Ирина Николаевна

Лауазымы: қауымдастырылған профессор (доцент)

Ғылыми, академиялық дәрежесі: Ауыл шаруашылық ғылымдарының кандидаты

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі: жоғары, 1988 жылы Жамбыл технологиялық институтының филиалы Алма - Ата тамақ өнеркәсiп АФДТиЛПП, мамандық: инженер – технолог

Оқытатын пәндері: Основы биотехнологии, Семеноводство в биотехнологии, Проектирование и эксплуатация предприятий сельскохозяйственных биотехнологических производств, Биотехнология в лесоводстве

Жұмыс өтілі: 33 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 40:

1 Влияние препарата Хлорхолинхлорид на морфогенез пробирочных растений картофеля сорта Каратоп. Инновационные технологии длительного хранения товаров. Международный сборник научных статей, 2 выпуск. – Москва−Киев, 2013. − С. 322−334.

2 Improving the adaptation Properties of Plants in vitro using growth regulator Natriumhumate. International Journal of Pharma and Bio Sciences, ISSN 0975-6299

3 Совершенствование питательных сред для культивирования растительных тканей. Proceedings of the 3rd European Conference on Agriculture. «East West» Association for Advanced Studies and Higher Education GmbH. Vienna. 2014. P. 112-117.

4 Применение коммерческого препарата Экопин для выращивания картофеля in vitro. Научная дискуссия: Инновации в современном мире. РИНЦ (дог. № 856-08/2013K от 23.08.2013 г.). – Москва, № 8 (28), 2014, с. 22-27.

Ғылыми зерттеу саласы: Биотехнология растений, регуляция роста растений Өсiмдiктер биотехнологиясы , өсiмдiктер өсудiң реттеуi

Кәсіби жетістіктері: НИИЗР-да кандидаттық диссертация қорғады

 

Т.А.Ә.: Джаксыбаева Гульнар Григорьқызы

Лауазымы: аға оқытушы

Ғылыми, академиялық дәрежесі: магистр биотехнологии

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі: 1 жоғары, С.М.Киров атындағы Қазақстан мемлекеттік университетін бітірді, молекулалық биология және генетика кафедрасы, 1989 ж.
2 2014 ж. С. Торайғыров атындағы ПМУ 6М050700 «Биотехнология» мамандығы бойынша магистратура

Оқытатын пәндері: биотехнология растений, клеточная биотехнология, основы молекулярной биотехнологии, биотехнология и биобезопасность, профессиональный немецкий язык

Жұмыс өтілі: 26 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 30:

1 Опыт семеноводства картофеля в КХ «Тимур». Наука и Білімі: Проблемы и перспективы развития. Россия : Тамбов, 2014, С. 34–36

2 Диагностика меристемных растений картофеля на наличие вирусов методом ИФА. УДК 633.491:578.863. / Материалы международной научно-практической конференции «Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе». – Павлодар: ПГУ, 2014. − С. 90−92.

3 Использование препарата Экопин в качестве компонента культуральной среды для выращивания растений картофеля in vitro. УДК 633.491:578.863./Материалы международной научно-практической конференции «Интеграция науки и производства в агропромышленном комплексе». – Павлодар: ПГУ, 2014. − С. 92−94.

4.Экологические аспекты воздействия керосина Т-1 в районах падения первой ступени РН «Союз» и «Зенит» (на примере РП № 16,49,67,70 и РП № 226). УДК 504.5.:629.78:614.1. / Материала международных Сатпаевских чтений КазНТУ им. К. И. Сатпаева. – Алматы: КазНТУ, 2015.

5 Учебно-методическое пособие «Культура тканей и биотехнология растений». УДК 631.53.01(075.8). – Павлодар : Кереку, 2015. – 99 с.

Ғылыми зерттеу саласы: өсімдіктер битехнологиясы, молекулярлық биотехнология

Кәсіби жетістіктері: Ғылыми жобаларда қатысу: - «ҚРлар БҒМдар бағдарлама бойымен вируссыз картобын Микроклонал көбеюi «университеттiк ғылымды Мақсатты даму, бағытталған инновациялық нәтижеге»;
- «Топырақтың қалпына келтiруiн серпiннiң зерттеуi және апаттық құлау РН ауданда өсiмдiк ««протон» және бағдарлама бойымен iргелес аймақтардағы қоршаған ортаның объектiлерiн зерттеу РМК «ғарыш қызметiнiң облысында Қолданбалы ғылыми зерттеулер» «ниц «Ғарыш»; - «Геннiң айқындалудың зерттеуi - кандидат ақуызды және ҚРлар БҒМдар бағдарлама бойымен липид айырбасы сауында «университеттiк ғылымды Мақсатты даму, бағытталған инновациялық нәтижеге».

 

Т.А.Ә.: Сейтжанова Динара Дулатбекқызы

Лауазымы: аға оқытушы

Ғылыми, академиялық дәрежесі: биология магистрі

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі: 1 жоғары, 2000 ж. - «Биология» мамандығы бойынша С.Торайғыров атындағы ПМУ
2 2006ж. «Биология» мамандығы бойынша магистратураны тәмамдады.
3 2006-2008 жж. - 03.00.19 – Паразитология мамандығы бойынша аспирантура.

Оқытатын пәндері: Азық-түлік өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері, Тағамдық химия, Биохимия, Физико-химические и биохимические основы производства мяса и мясных продуктов, Семеноводство в биотехнологии, Организация и планирование научных исследований, Проектирование и эксплуатация предприятий сельскохозяйственных биотехнологических производств

Жұмыс өтілі: 15 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі:

1) Culicoides punctatus Mg-нің таралуы мен экологиялық ерекшеліктері

2) Кровососущие мокрецы (Diptera, Ceratopogonidae) Майского района Павлодарской области сопредельной с территорией бывшего Семипалатинского ядерного испытательного полигона

3) Места выплода кровососущих мокрецов Майского района Павлодарской области

4) Some questions of blood sucking lice ecology (Diptera, Ceratopogonidae) on the territory of maysky region of Pavlodar oblast and neighboring territory of Semipalatinsk nuclear weapon testing area; Вредоносное значение кровососущих двукрылых насекомых

5) Вирусные болезни картофеля

Ғылыми зерттеу саласы: омыртқасыздар зоологиясы, паразитология

Кәсіби жетістіктері: Біліктілікті арттыру курстары:
- "Оқытудың кредиттік жүйесі бойынша оқу үрдісін ұйымдастыру"
- "Қашықтықтан оқытудың педагогикалық және ақпараттық-коммуникациялық технологиялары"
- "Ғаламторда жұмыс істеу негіздері"

 

Т.А.Ә.: Мухамеджанова Акмарал Сағындыққызы

Лауазымы: аға оқытушы

Ғылыми, академиялық дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі: жоғары: бакалавриат - С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті, 072700 «Азық–түлік өнімдерінің технологиясы», 2003–2007; магистратура - С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті, 6М072700 «Азық–түлік өнімдерінің технологиясы», 2010–2012; докторантура PhD – Л. Н. Гумилев атындағы Еуразиялық ұлттық университеті, 6D060700 «Биология», 2016.

Оқытатын пәндері: Азық–түлік өнімдері мен шикізатының сапасын бақылау және бағалау, Қоғамдық және арнайы тамақтану кәсіпорындарын жобалау, Кәсіби шетел тілі (ағылшын).

Жұмыс өтілі: 10 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 12:

1. «Products with radio protective properties is a way to population health improvement», Materials of the international scientific-practical conference «Science and education: no language barriers», Pavlodar, 2011, Volume 3, 26-29 p.

2. «Исследование применения растительного сырья с радиопротекторными свойствами при производстве мясных продуктов», Аналитический обзор по диссертации, Павлодар, 2012, 52 с.

3. «Актуальность создания продуктов профилактического действия в Республике Казахстан», Business-Engineering, Грузия, № 1, 2013.-136 с.

4. «Action research», Bolashak-ICLON-DAAS Training Program, Organization and methods of Higher Education, Leiden, 2014, № 230, Р. 61-65.

5. «Improving methods of teaching academic disciplines in English as part of the implementation of the concept of multilingualism at the University», Indian Journal of Applied Research, Volume : 5, Issue : 2, 2015, ISSN - 2249-555X, p. 159-160.

6. «DEVELOPMENT OF MEAT AND VEGETABLE PATE WITH FUNCTIONAL PROPERTIES», International Journal of Pharma and Bio Sciences, Int J Pharm Bio Sci 2015 Oct; 6(4): (B) 577 – 582, ISSN 0975-6299

7. Влияние in vivo экзогенного молибдена на активность ксантиноксидазы молока и печени овцы // Известия НАН РК. Серия биологическая и медицинская. 2017. – № 5 (323). – С.235-241.

8. The seasonal changes of nitrate and nitrite reducing activity of mare’s milk xanthine oxidase // III International Scientific and Practical Conference, International Trends in Science and Technology. – Warsaw. – 2018. – C. 43.

Ғылыми зерттеу саласы: жаңа функционалдық өнiмдер түрлерін жетілдіру және жасау, ферменттер биохимиясы.

Кәсіби жетістіктері:

ҚР БжҒМ «Ет және балық технологиясы» гранттық қаржыландыру бағдарламасының орындаушысы, 2011–2014 (ПМУ, Павлодар);

«Болашак» бағдарламасы бойынша стипендиат (Лейден, Нидерланды), 2014;

«Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарындағы калькуляция және есеп» оқу құралы, 2015 (ПМУ, Павлодар);

«Разработка и внедрение магистерских программ по пищевой безопасности, производству и маркетингу ТРАДиционных ПРОдуктов в России и Казахстане» тақырыбы бойынша халықаралық TEMPUS бағдарламасының мүшесі, SUPAGRO, 2012–2015 (Монпелье, Франция);

ҚР БжҒМ «Улы нитраттар мен нитриттерді түйе, бие және ешкінің саумал сүтінде пайдалы азот оксидіне айналдыру үшін ксантиноксидазаның стимуляциясын зерттеу» гранттық қаржыландыру бағдарламасының орындаушысы, 2014–2017 (ЕНУ, Астана);

«Биологиялық материалдарда молибденді анықтау әдісі» № 2396 ҚР пайдалы моделі патенті бойынша авторлық куәлігі, 2017 (ЕНУ, Астана).

 

Т.А.Ә.: Туганова Бакыт Сагатовна

Лауазымы: С. Торайгыров атындағы ПМУ қауымдастырылған профессоры

Мамандығы: «Сүт және сүт өнімдер технологиясы» 1992 ж.

Біліктілігі: инженер-технолог (диплом УВ № 699709) 16 маусым 1992 ж., Семей ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық институты (СТИММП). Техника ғылымдар кандидаты (диплом FK № 0011341) от 21.05.2004 ж.

Оқыту пәндері: «Технология молока и молочных продуктов», «Сүт және сүт өнімдер технологиясы», «Сүт және сүт өнімдерін өндірудегі физико - химиялық және биохимиялық негіздері», «Сүт кәсіпорындарының құрал - жабдықтары», «Оборудование молочной промышленности», «Основы научных исследований», «Жануарлар шикізатынан өндірілген тағамдар биотехнологиясы»

Жалпы тәжірибесі: 32 жыл, оның ішінде ғылыми – педагогикалық - 22 жыл

Біліктілікті арттыру:

- РМК «Қазақстан стандарттау және сертификаттау институты» жанында «Жаңа техникалық реттеу жүйесі жағдайларында стандарттау» курсы бойынша № 3519 от 25.05.2009 ж.;

- Шакарим атындағы СМУ жанында «Тамақ өнімдерін зерттеудің замануи әдістері» 04.06.2015 ж;

- РФ, Барнаул, «Сібір ірімшік өндіру саласындағы ғылыми зерттеу институты» жанында «Ірімшік өндірудің техникасы мен технологиясы» тақырыбы бойынша курстар.

Ғылыми басылымдар: Барлығы 126 ғылыми жұмыстар. Олардың ішінде:

1. № 9313 алдың ала патент "Ак-ниет" ақуыз пастасы 15.08.2000 ж.

2. № 10721 алдын ала патент «Кілегей пастасын жасау әдісі» 26.07.2001ж.

3. № 13290 алдын ала патент «Шетен» сүзбелік пудингі» 28.05.2003 ж.

4. № 16882 алдын ала патент «Сүтті - өсімдікті құртты дайындау композициясы» 15.12.2005 ж.

5. № 21283 ҚР инновациялық патент «Биоқымыз» 25.03.2009 ж.

6. № 22119 ҚР инновациялық патент «Кілегей муссты дайындау композициясы для приготовления сливочного мусса» от 25.11.2009 г.

7. № 22560 ҚР инновациялық патент «Cүтқышқылды коктейльді дайындау композициясы» 26.04. 2010 ж.

8. № 23813 ҚР инновациялық патент «Ақуызды пастаны дайындау композициясы» 22.01.2011 ж.

9. № 24481 ҚР инновациялық патент «Жұмсақ ірімшікті дайындау композициясы» 03.08.2011 ж.

10. № 24482 ҚР инновациялық патент «Майсыздандырылған сүттен жасалған паста тәрізді жұмсақ ірімшікті жасау әдісі» 03.08.2011 ж.

11. № 24649 ҚР инновациялық патент «Майсудан жасалған сүтқышқылды фитосусынды дайындау композициясы» 01.09.2011 ж.

12. № 24981 ҚР инновациялық патент «Майсудан жасалған сүтқышқылды биосусынды дайындау композициясы» 17.11.2011 г.

13. Қоспалы сүт өнімдердін өндіру ұшін ешкі сүттін пайдаланудың болашағы бар бағыттары С.: ЦНТИ КазГосИНТИ, - 2000.- 14 б.

14. Ұлттық сүт өнімдердің жаңа түрлері- С.: Тенгри, -2007.-20 б.

15. Көпіртілген сүт өнімдердің жаңа түрлері - С.: ЦНТИ КазГосИНТИ, - 2007.- 16 б.

16. Эмульсиялық өнімдерді өндірудің болашағы бар бағытттары С.: ЦНТИ КазГосИНТИ, - 2008.- 32 б.

17. Паста тәрізді мұздатылған өнімдерді өндіру технологиясы- ШҚФ АҚ «НЦНТИ» - 2011.- 32 б.

18. Сүт өндіру оның ішінде ірімшік өндіру кәсіпорындардын шикізат қорының мониторингі - С.: Тенгри, - 2014.-22 б.

19. «Екінші айналымдағы сұт шикізатын қайта өндіру технологиясы» Оқу-әдістемелік құрал – «Кереку» С. Торайгыров атындағы ПМУ – 2014 - 100 б.

20. Паста тәрізді сүт өнімдерді өндірудің болашағы. Ақпараттық шолу – ИП «Галактика» Павлодар – 2015- 20 б

Ғылыми зерттеулер: функционалды тамақтануға арналған сүт өнімдерді өндіру саласында технология жасау және зерттеу

 

Т.А.Ә.: Султумбаева Айслу Кисымовна

Лауазымы: «Биотехнология» кафедрасының оқытушысы

Білімі: магистратура С.Торайгыров атындағы ПМУ, 6М070100 – «Биотехнология» мамандығы бойынша, техника және технологиялар магистры.

Ғылыми қызметінің бағыты: Жоба тақырыбы бойынша орындаушы: «Микроклональное размножение без вирусного картофеля» Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің ЖОО-ның ғылымды мақсатты дамыту бағдарламасы бойынша, 2012 ж. Келісімшарттық ғылыми тақырыптардың орындаушысы.

Жетістіктері:

- ҚР Тәуелсіздік күніне арналған Алгыс хат (С. Торайгыров атындағы ПМУ ректоры Е. М. Арын) 2005 жыл;

- «Кредиттік оқыту жүйесі бойынша оқу үрдісін ұйымдастыру» сертификаты 2006 жыл;

- "Радиациялық экология", "Қазіргі заманғы туристік бизнесті ұйымдастыру және жоспарлау. Экологиялық туризм" сертификаты 2008 жыл;

- «Қазіргі заманғы туристік бизнесті ұйымдастыру және жоспарлау. Экологиялық туризм» сертификаты 2008 жыл;

- «Қазақстан Республикасындағы туризм және география дамуының қазіргі мәселелері: бүгіні және болашағы» Республикалық ғылыми-практикалық конференциясына қатысқаны үшін диплом 2013 жыл;

- «Агроөндірістік кешенде ғылым мен өндірістің интеграциясы» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясына қатысқаны үшін сертификат 2014 жыл;

- С. Торайғыров атындағы кәсіподақ кәсіподағының «Бодрость и здоровье» спартакиадасына қатысқаны үшін Құрмет грамотасы (С.Торайғыров атындағы ПМУ кәсіподақ ұйымы) 2014 ж .;

- Ресей Федерациясының Новосибирск қаласы, Сібір ғылыми-зерттеу және жобалау институтының тағылымдама сертификаты «Применение метода ПЦР в молочном скотоводстве» 2017 жылы;

- Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференцияларға қатысу туралы сертификат «XVII Сәтбаев оқулары 2017 год».

- «Повышение эффективности технологий ускоренного размножения меристемного картофеля» тақырыбы бойынша тағылымдама сертификаты, ФГБОУ ВО «Алтай мемлекеттік университеті», Барнаул қаласы, Ресей Федерациясы 2017 жыл;

- Халықаралық ғылыми конференцияларға қатысқаны үшін сертификат «European science», «Aeroponics as a factor in increasing of coefficient reproduction of meristem potatoes», Иваново қаласы, Ресей Федерациясы 2017 жыл;

- «Экология. Здоровье. Спорт» VII Халықаралық ғылыми-практикалық конференция қатысушысының сертификаты. Чита қаласы, 2017 жыл;

- «IХ Торайгыровские чтения» халықаралық ғылыми-практикалық конференцияға қатысу үшін алғыс хат 2017 жыл;

- IХ Торайгыровские чтения» халықаралық ғылыми-практикалық конференцияға қатысу үшін сертификат 2017 жыл;

Жариялым атауы

Шығу мәліметтері

Тіл

Авторлары

Селекция in vitro на устойчивость высших растений к фитостеринзависимым патогенам и вредителям сельскохозяйственных культур

Жас ғалымдар, магистранттар, студенттер мен мектеп оқушыларының халықаралық ғылыми конференция материалдары «ХVII Сатпаев оқулары».- Павлодар.- 2017. 180-186 б.

Орыс

Аникина И.Н

Накопление тяжелых металлов в биоте трутовых грибов.

VII Халықаралық ғылыми-практикалық конференция «Экология. Здоровье. Спорт». Чита қ., 18-19 мамыр 2017 ж.

орыс

Аникина И.Н., Адамжанова Ж.А.

Использование стимулирующих обработок посадок картофеля

Республикалық ғылыми-теориялық конференциясы «СЕЙФУЛЛИН ОҚУЛАРЫ– 13». – Астана. – 2017.

орыс

Аникина И.Н., Исаева К.С.

Культура картофеля в Казахстане

Халықаралық ғылыми-практикалық конференция материалдары «Продовольственная безопасность в контексте новых идей и решений» 10 мамыр 2017 ж. том 1. 30-34б

орыс

Аникина И.Н.

Aeroponics as a factor in increasing of coefficient reproduction of meristem potatoes.

European science, № 06 (28)» 2017

ағыл

Аникина И.Н., Хутинаев О.С.

Культура тканей и биотехнология растений: Учебное пособие 2015 год

С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті, «Кереку» баспасы// Оқу құралы

орыс

Джаксыбаева Г.Г.

Азық-түлік шикізаты мен өнімдердің сапасын бақылау және бағалау: оқу құралы 2016 год

С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті, «Кереку» баспасы// Оқу құралы

қаз.

Исаева К.С.

 

Т.А.Ә.: Агибаева Алия Жолатовна

Лауазымы: аға оқытушы

Білімі:Жоғары (2), - С.Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті диплом АЖБ- 0005869 19.06.2007ж. Мамандығы: «Жалпы тамақтану және арнайы тағамдар технологиясы» Біліктілігі: инженер-технолог.

Магистратура - С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті диплом ЖООК-М- 00567536 24.06.2015жыл. Мамандығы: 6М072700 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» Біліктілігі: техника ғылымдарының магистры.

Оқытатын пәндері: Проектирование предприятий пищевой промышленности, Методы контроля качества сырья и биотехнологической продукции, Технология колбасных, соленых изделий и полуфабрикатов, Технология функциональных продуктов питания, Товароведение продовольственных продуктов, Шұжық, тұзды тағамдар және жартылай фабрикаттар технологиясы, Арнайы тағамдар өндіру, Ет өнімдерінің техологиясы, Сүт өнімдерінің технологиясы, Арнайы тағамдарды өндіру, Технология мясных продуктов и др.

Жұмыс өтілі: 11 жыл

Ғылыми мақалалар тізімі: 25, оның ішінде:

1) Исследование комбинированных рыбных продуктов функционального назначения, Статья, Павлодар, ПГУ им. С. Торайгырова, № 2.: Вестник ПГУ, 2013. – 128 с.

2) Рыбные продукты для функционального питания, Статья, Республиканская научно – теоретическая конференция «Сейфуллинские чтения - 9: новый вектор развития высшего образования и науки», посвящённая дню Первого Президента Республики Казахстан. Том 1, часть 1. Астана 2013. – 343 с.

3) Комбинированные рыбные продукты функционального назначения, Статья, Материалы международного научно – практического семинара «Научные и практические аспекты в применение лекарственных растений в производстве пищевых продуктов», 2013. – 250 с.

4) Технология приготовления рыбных полуфабрикатов на основе топинамбура, ISBN 978-601-238-403.-1 Статья. Кереку ПГУ, 2014 г.

5) Инновационный патент РК, РК № 2014/0029.1 от 14.01.2014 г.

6) Разработка продукта функционального назначения с использованием эмульсии, Статья, Материалы международной научной конференции молодых ученых, магистрантов и школьников «Сатпаевские чтения», Том 22 Павлодар, ПГУ им. С. Торайгырова, 2015. – 395 c

7) Радиационная экспертиза пищевых продуктов, Учебно- методическое пособие, Павлодар, Изд. «Кереку», декабрь 2017 г

8) Influence of contact friction of draft of cylindrical samples, Статья в журнале «INDUSTRIAL TECHNOLOGY AND ENGINEERING», апрель 2018 г.

9) Факторы риска при открытии производственного предприятия, Статья, Материалы международной научной конференции молодых ученых, магистрантов и школьников «Сатпаевские чтения», Том 20 Павлодар, ПГУ им. С. Торайгырова, 2018. – 250 c.

Ғылыми зерттеу аумағы: Ғылыми зерттеулер және әзірлемелер саласындағы өндіру технологиясы ет және балық өнімдерінің функционалдық мақсаты.

Кәсіби жетістіктері: Аталмыш курстар бойынша сертификаттары.

1. 2008 жылдың қыркүйегі біліктілігін жоғарлату курсы «Инновационный маркетинг: управление проектами» при ГКП «ЦРПИ» бойынша.

2. «Жас ғалымдар, магистранттар, студенттер мен мектеп окушыларының «XV Сәтбаев оқулары» атты Халықаралық ғылыми конференциясына қатысқаны үшін, 2015 год. 23) толық курс оқытушыларының біліктілігін арттыру Институты, жоғары оқу орындарының Қазақ ұлттық университеті әл-Фараби атындағы қазақ ұлттық БЖДиЗОС". Алынған куәлік № 3927, 2015.

3. Сертификат «Практические аспекты коммерцализации научных проектов», Павлодар, 2015 жылдың 11 мамыры

4. «XVII Сатбаев оқулары» конференциясына қатысқаны үшін 2016 жыл

5. Ағылшын тілі курстары (Elementary). 09.01.2017 жыл.

6. «Clarivate Analytics» ресурстары бойынша семинарға қатысқаны үшін сертификат 2017 жыл 7 сәуір.

7. «XVII Сатбаев оқулары» конференциясына қатысқаны үшін.

8. Has completed the 72 hours course. The Concept of a Sustainable Development in The Educational Programs Created for The Architectural, Civil Engineering and Design Schools. Conducted by the S.Toraighyrov Pavlodar State University (PSU) from the 2nd to the 20th of September 2017.

9. «Непрерывное профессиональное развитие в области энергетики, защиты окружающей среды, инженерной безопасности и промышленной экологии» тақырыбы бойынша 72 сағат көлемінде біліктілікті арттыру курстары.

10. Оқу бағдарламасы біліктілікті арттыру курстарын оқытушы ЖОО-ның педагогикалық мамандықтар «Современные педагогические техологии», №013219.

 

Т.А.Ә.: Капшакбаева Зарина Владимировна

Лауазымы: оқытушы (ассистент)

Ғылыми, академиялық дәрежесі: магистр

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі: 1 жоғары, Инновациялық Еуразия университеті, мамандығы 050701 Биотехнология, 2005-2009ж
2 магистратура 2009-2011 . – 6N0701 «Биотехнология» мамандығы бойынша, Инновациялық Еуразия университеті

Оқытатын пәндері: Тағамдық биотехнологиясы өндірістін жобалау, Азық-түлік өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері, Сүт және сүт өнімдерін өндірудегі физико-химиялық және биохимиялық негіздері

Жұмыс өтілі: 2 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 5:

1. «Оценка эффективности пробиотических продуктов», «Перспективы развития функционального питания», А.Ю. Камербаев, профессор, д.т.н, З.В. Каткадамова, магистр биотехнологии, конференции СГУ им. Шакарима, , Семей 9-10 декабря 2010 г., 62-64 стр.

2. «Биотехнологические аспекты получения кисломолочного напитка на основе козьего молока», А.Ю. Камербаев, д.т.н., профессор, З. В. Каткадамова магистр биотехнологии, РУП «Научно-практический центр НАН Белоруссии продовольствию», Инновационные технологии в пищевой промышленности, сборник материалов XI международной научно-практической конференции, Минск 3-4 октября 2012 г. 205-208 стр.

3. «Биотехнологические аспекты получения кисломолочного продукта геродиетического назначения»,З.В. Каткадамова, Л.Е. Казангапова, Международная научная конференция молодых ученых, магитсрантов, студентов, школьников, «XIII Сатпаевские чтения», том XVIII, Павлодар 12 апреля 2013 г., 79-81

4. «Современные тенденции разработки продуктов,функционального назначения», Республиканская научно-практическая конференция «Медицинские и естественные науки: актуальные проблемы теории и практики» посвещенной 100-летию Х. Жуматова, Павлодар 2012, 242-242 стр.

5. «Биотехнология нового пастообразного сыра», Абжалелов А.Б., Абимульдина С.Т., Капшакбаева З.В. IХ Международная научно-техническая конференция ,Техника и технология пищевых производста, 25–26 апреля 2013 года, 194 стр

Ғылыми зерттеу саласы: Тағамдық биотехнология

Кәсіби жетістіктері: Біліктілікті арттыру көлімінде өткізілген «С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университетіндегі кредиттік технология бойынша оқыту» атты 24 сағаттық курс оқу жүктемесі, Certificate of participation in ScienceDirect and Scopus Training 2012 held on 6th of Desember at “Pavlodar State university after Toraygyrov”

 

Т.А.Ә.: Кайниденов Нұрсұлтан Нұрланұлы

Лауазымы: оқытушы (ассистент)

Ғылыми, академиялық дәрежесі: магистр

Ғылыми, академиялық атағы: -

Білімі:1 Бакалавриат – С. Торайгыров атындағы ПМУ, «Зоотехния» 050802, 2013ж.;
2 Магистратура – С. Торайгыров атындағы ПМУ, «Биотехнология» 6М070100, 2016ж.

Оқытатын пәндері: Бродильные производства, Технология производства кормовых добавок, Клеточная биотехнология, Биотехнология растений, Профессиональный русский язык, Проектирование и эксплуатация сельскохозяйственных биотехнологических производств.

Жұмыс өтілі: 3 жыл

Ғылыми еңбектер тізімі: 4:

1. Современное состояние в области идентификации генотипов картофеля. «ХII Торайгыровские чтения» материалы международной научной конференции. Качество жизни в Павлодарской области. Состояние и перспективы. Том 7. Павлодар 2015. – 3-8 стр. И. Н. Аникина, Н. Н. Кайниденов;

2. Влияние УВК на урожайность картофеля в Павлодарской области. Вестник Алтайского государственного аграрного университета № 4, 33-37 стр. И. Н. Аникина, Н. Н. Кайниденов;

3. Суперовуляция түзілтілген әртүрлі тұқымды донор сиырлардан алынған ұрықтардың саны мен сапасын салыстырып зерттеу нәтижелері. «СЕЙФУЛЛИН ОҚУЛАРЫ – 12: ҒЫЛЫМ ЖОЛЫНДАҒЫ ЖАСТАР – БОЛАШАҚТЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ӘЛЕУЕТІ» атты Республикалық ғылыми-теориялық конференциясының материалдары, С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ, Астана 2016, 1 том, 1 бөлім. 226-230 бет. М. Аятхан, Т.К. Сейтеуов, Б. Атейхан, Н. Н. Кайниденов;

4. Молочная продуктивность коров симментальской породы с различными генотипами по гену каппа-казеина. Вестник государственного университета имени Шакарима города Семей, 2016, №2 (74). Т.К. Бексеитов, Г.Г. Джаксыбаева, Б. Атейхан, Н. Н. Кайниденов.

Ғылыми зерттеу саласы: Ауылшаруашылық биотехнологиясы

Кәсіби жетістіктері: «Технология ПЦР» сертификаты, «Сібір ғылыми-зерттеу және мал шаруашылығының технологиялық институты» Федералды мемлекеттік бюджеттік білім беру мекемесі СО АСХН РФ (Новосибирск).