Әр жұма сайын #as_bolsyn_challenge-де жаңа мәзір. Бұл жолы декандар №2 жатақхананың студенттеріне не ұсынды?

Жартылай финалистер атағы үшін тартысқа МББжҚФ, ХТжЖФ, ЭФ және ГПФ қатысты.

Ас дайындау мен аспаздық шеберлікті көрсету арасындағы үзілісте декандар балық аулау, шай қайнату және түбі екі қабатты кастрюльді пайдалану жөніндегі кеңестерімен бөлісті. Аспазшылар назарына! Анар дәндерін қоссаңыз, палау дәмді болады және әдемі көрінеді.

Айта кетерлігі, тағамдарды дайындау кезінде пайдаланылған өнімдердің бір бөлігі дайындаушылардың өз қолдарымен өсірілген, өз қолдарымен ауланған өнімдер болды.

Жалпы үстел басында хашлама, палау, борщ, балық сорпасы, бәліш, тарталеткалар, көптеген тәттілер мен ең дәмді шай болды.

Тағамдардың керемет хош иісіне сонау Баянауылдан пленэрден Қазақстанның үздік суретшілері де келді.

Ал тамаққа тойып, көңілдері көтерілген студенттер бар күштерін аямай өздерінің аспаздарын қолдады, бірақ екінші жартылай финалға Т. Эрназаровтың үлкен махаббатпен дайындаған борщы мен А. Кисловтың дәмді палауы ғана өтті.

Келесі демалыс күндері аспаздық өнер сыншылары шайқастың финалистерін анықтайды.