Омарова Карина Маратқызы
Қауымдастырылған профессор (доцент)
Ғылыми дәрежесі
техника ғылымдарының кандидаты
Білімі
- жоғары, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті, мамандығы – Ет және ет өнімдерінің технологиясы, 2002 ж.; - магистратура, Семипалатинский Государственный Университет имени Шакарима, специальность – Азық-түлік өнімдерінің технологиясы, 2003 г.; - аспирантура, Инновациялық Еуразия университеті (Павлодар қ.), мамандығы – Тағам өнімдерінің биотехнологиясы, 2006 г.
Жұмыс тәжірибесі
24 жыл
Оқытатын пәндері
Пищевая биотехнология, Бродильные производства, Ашыту өндірісі, Биотехнология пищевых продуктов из сырья растительного происхождения, Өсімдік шикізатынан өндірілген тағамдар биотехнологиясы, Жануарлар шикізатынан өндірілген тағамдар биотехнологиясы, Современные методы обработки пищевых продуктов, Food safety, English for scientific purposes, Risks and safety of plant raw materials, Raw materials and food products quality control, Marketing in the food industry
Ғылыми басылымдары
80-нен астам ғылыми еңбек, оның ішінде 3 аналитикалық шолу, 2 патент, 12 оқулық және оқу құралы (4 оқу құралы ағылшын тілінде)
Ғылыми зерттеу саласы
Тағам биотехнологиясы
Марапаттаулар, грамоталар, сертификаттар
- "Инновациялық нәтижеге бағытталған университеттік ғылымның мақсатты дамуы" бағдарламасы бойынша №1280/7 "Полимерлі тағамдық биоталшық биотехнологиясы" тақырыбы бойынша ғылыми жобаның жетекшісі» (2011-2014 гг.); - "Инновациялық нәтижеге бағытталған университеттік ғылымның мақсатты дамуы" бағдарламасы бойынша №1280/6 "Ет және балық өнімдерінің технологиясы" тақырыбы бойынша ғылыми жобаға қатысу» (2011-2014 гг.); - "Tempus" халықаралық бағдарламасы бойынша "Ресей мен Қазақстанда азық-түлік қауіпсіздігі, дәстүрлі өнімдердің өндірісі және маркетингі бойынша магистрлік бағдарламаларды әзірлеу және енгізу" тақырыбындағы жобаға қатысу» (2014-2017 гг.); - ҚР БҒМ құрмет грамотасы (2017 г.)
Кабинет нөмірі, корпус
А1-109
Жұмыс телефоні
8(7182)67-36-41 1294
E-mail
karinaova@inbox.ru